Товарен кораб под флага на Белиз, пътуващ от Обединените арабски емирства за

...
Товарен кораб под флага на Белиз, пътуващ от Обединените арабски емирства за
Коментари Харесай

Товарен кораб, пътуващ за Варна, е бил атакуван край Йемен

Товарен транспортен съд под флага на Белиз,  пътуващ от  Обединените арабски емирства за българското пристанище Варна , е бил подложен на офанзива в неделя в пролива Баб ел Мандеб, който свързва Аденския залив и Червено море и разделя Йемен от една страна и Джибути и Еритрея от друга, заяви Ройтерс, като се базира на английската компания за морска сигурност „ Амбри “ (Ambrey).

Агенцията за морски търговски операции  на Обединеното кралство (UKMTO) разгласи, че е  получила отчет за инцидент  на 35 морски благи южно от йеменското пристанище Моха. Според информацията е била записана детонация наоколо до кораба за общи товари, регистриран в Обединеното кралство и под ръководството на ливанска компания. При гърмежа са били нанесени вреди, само че екипажът е незасегнат.

Частично натовареният плавателен съд  за малко е понижил скоростта си от 10 на шест възела и се е отклонил от курса, като се е свързал с военноморските сили на Джибути, след което се е върнал към първичния си курс и скорост “, се споделя в известието на „ Амбри “.

Рано сутринта в понеделник обаче UKMTO заяви, че по сведения на военните управляващи  екипажът е напуснал кораба , който е застанал на котва.

От средата на ноември  йеменските бунтовници хути  започнаха многократни офанзиви с дронове и ракети против търговски кораби в Червено море и Баб ел Мандеб, като настояват, че дейностите им са в взаимност с палестинците във войната сред Израел и „ Хамас “.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР